Welkom Boerderij Vidalls

De Boerderij

Bij Boerderij Vidalls willen we het anders doen. Geen grote massa’s, maar lokale producten met een verhaal. We willen samen werken met de natuur, maar ook samen met anderen. Zodat de achtertuin van Nederland steeds mooier wordt.

Op moment vormt de Belted Galloway kudde de basis van onze boerderij, maar er staat nog veel meer te gebeuren! Volg ons via deze website of op facebook en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

De Belted Galloway

Op onze boerderij is een kudde Belted Galloways te vinden. Het is een oud ras afkomstig uit Zuid-Schotland die bekend staat om zijn dikke vacht, zelfredzaamheid, zachtaardigheid en unieke uitstraling. Door de dikke vacht kan een Belted Galloway jaarrond buiten staan en kunnen ze met een eenvoudig dieet toe.
Er zijn niet veel Belted Galloways in de wereld, na de MKZ uitbraak van 2001 in Engeland waren er nog maar 2000 dieren over. Gelukkig gaat het nu een stuk beter en zijn ze zelfs opgenomen door de slow food foundation in de “ark of taste” als ras dat behouden moet worden voor zijn unieke ras eigenschappen en vlees kwaliteit. Met trots dragen wij ons steentje bij aan het behoud van dit ras. Dit delen wij dan ook graag met anderen.

Op de boerderij wordt gewerkt met een familie kudde. De kalfjes blijven bij de moeder tot ze 8 maanden oud zijn. De kalfjes zullen daarna met leeftijdsgenootjes worden gescheiden van de kudde. Zodra de kalfjes oud genoeg zijn om zelf moeder te worden, komen ze terug in de kudde.

Om voor al onze gefokte Galloways een goed leven te garanderen houden wij alle andere dieren aan en blijven ze in de familie kudde. Hieruit slachten we enkele dieren per jaar.

Op de hoogte blijven?

Boerderij Vidalls heeft een eigen Facebookpagina, volg ons voor de laatste nieuwtjes!

De Blije Beltie Box

De Beltie familie staat jaarrond buiten. Hier eten ze hun buik rond met het verse gras uit de wei. In de winter worden de koeien bijgevoerd met balen kuil of hooi. Tussendoor worden ze verwent met kleine snacks, als graskoeken of overige groentes.

Hierdoor groeien onze Belties niet snel, maar blijven ze wel super gezond. Dit vind je terug in het vlees. Het zit vol onverzadigde omega 3 vetten, die mooi egaal verspreid zijn door het vlees. Niet alleen geeft dit super smakelijk vlees dat gemakkelijk bakt, ook is het een supergezonde keuze.

Inhoud van de vleespakketten

Wij verkopen jaarrond vleespakketten van 5 & 10kg. Deze zitten vol diepgevroren voorverpakte stukken vlees, klaargemaakt door een ambachtelijke slager.

Een pakket bestaat uit:

+/- 70% dagelijks vlees zoals: gehakt/hamburgers/worst/stoof- en braadvlees

+/- 30% luxe vlees zoals: Biefstukken/entrecote/ ribeye /rosbief

De Blije Beltie Boxen zijn te bestellen via het formulier of via een persoonlijk bericht via de mail of whatsapp.

Over ons

Boerderij Vidalls is van origine een traditioneel akkerbouwbedrijf omringt door natuur, met als directe buren het Roggebotbos en Roggebotveld. De boerderij creëert een overgang tussen de natuur en het akkerlandschap.

In samenwerking met