Geboortedatum:
Geslacht:
Kleur:
Stokmaat:
Stamboek:


Nakomelingen:

maart 2008
vrouwelijk
donker bruin
1,46
NRPS

2011 – Vidalls Mushu
2015- Vidalls Moira

De vader van Mistique is Hennes H. Hij werd in 2004 de landskampioen bij de 4 jarige rijpony’s en was in 2005 bij de 5 jarige goed voor de 3e plaats in Duitsland. De hengst Hennes H werd in 2008 tijdens de elite Oldenburger veiling voor een record bedrag verkocht naar het buitenland.

Hennes H.

Vader Henry is een elite hengst die inmiddels meer dan 10 goedgekeurde zonen heeft en zeer goede vererving geeft in de richting van het samengesteld.

Henry

Zijn vader Heros v. Cusop Hoity Toity is een meervoudig Welsh B keuringskampioen voortkomend uit een vooraanstaande Welsh stoeterij en gaat in een directe lijn terug op de bekende Criban Victor. Laura de moeder van Hennes H heeft als vader de zwarte Welsh Cob hengst Gerrig Brenin (in Duitsland Balthasar) die hoog genoteerd staat in de FN ranglijst voor dressuur alsook in het samengesteld. Het fijne karakter van de Welsh Cob met lijnenteelt naar het bewegingswonder Nebo Black Magic zorgt voor een waardevolle inbreng. De opvolgende hengst in het pedigree is Brockwell Puck met als vader de bekende Welsh B Brockwell Cobweb. Hierna volgt de hengst Shagya Basa welke is gefokt op de Crabbet stoeterij en zo weer een mooie aansluiting geeft op onze merrielijn (deze hengst komt ook in de 4e generatie voor bij het legendarische springpaard Milton en heeft zijn schimmelkleur ook aan hem te danken). De merrielijn gaat hierna weer terug naar de Criban stoeterij waaruit onder andere Criban Victor. Verder is er bij Hennes sprake van een groot percentage lijnenteelt op Doyll Starlight, een belangrijke grondlegger van de Welsh fokkerij. Kortom de hengst Hennes H is gezien zijn prestaties in combinatie met het mooie pedigree een waardevolle toevoeging voor de toekomst.

Cusop Hoity Toity
Gerrig Brenin (Balthasar)
Brockwell Cobweb
Shagya Basa
Criban Victor
Dyoll Starlight