Warning: The magic method Shapely_Related_Posts::__wakeup() must have public visibility in /home/vidalls.com/public_html/wp-content/themes/shapely/inc/class-shapely-related-posts.php on line 89
Welkom Boerderij Vidalls – Vidalls

Welkom

De Boerderij

Bij Boerderij Vidalls willen we het anders doen. Geen grote massa’s, maar lokale producten met een verhaal. We willen samen werken met de natuur, maar ook samen met anderen. Zodat het buitengebied van Nederland steeds mooier wordt.

Op moment vormt de Belted Galloway kudde de basis van de verandering op onze boerderij, maar er staat nog veel meer te gebeuren! Volg ons via deze website of op facebook en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

De Belted Galloway

Op onze boerderij is een kudde Belted Galloways te vinden. Het is een oud ras afkomstig uit Zuid-Schotland die bekend staat om zijn dikke vacht, zelfredzaamheid, zachtaardigheid en unieke uitstraling. Door de dikke vacht kan een Belted Galloway het jaarrond buiten staan en kunnen ze met een eenvoudig dieet toe.
Er zijn niet veel Belted Galloways in de wereld, na de MKZ uitbraak van 2001 in Engeland waren er nog maar 2000 dieren over. Gelukkig gaat het nu een stuk beter en zijn ze zelfs opgenomen door de slow food foundation in de “ark of taste” als ras dat behouden moet worden voor zijn unieke ras eigenschappen en uitmuntende vlees kwaliteit. Met trots dragen wij ons steentje bij aan het behoud van dit ras. Dit delen wij dan ook graag met anderen.

Op de boerderij wordt gewerkt met een familie kudde. De kalfjes blijven bij de moeder tot ze 8 maanden oud zijn. De kalfjes zullen daarna met leeftijdsgenootjes worden gescheiden van de kudde. Zodra de kalfjes oud genoeg zijn om zelf moeder te worden, komen ze terug in de kudde.

Om voor al onze gefokte Galloways een goed leven te garanderen en de kudde gezond en evenwichtig te houden, slachten wij elk jaar een aantal dieren. Met als doel dit vlees lokaal op tafel te zetten.

Op de hoogte blijven?

Boerderij Vidalls heeft een eigen Facebookpagina,
volg ons voor de laatste nieuwtjes!

De Blije Beltie Box

De Beltie familie staat het jaarrond buiten. Hier eten ze hun buik rond met het verse gras en kruiden uit de wei. In de winter worden de koeien bijgevoerd met eigen geteelde balen hooi en kuil. Af en toe worden ze verwent met kleine snacks, als graskoeken of een liksteen voor de mineralen.

Met dat natuurlijke rantsoen, zonder mais of krachtvoer, hebben de dieren een natuurlijke ontwikkeling. Dit vind je terug in het vlees. Het zit vol onverzadigde omega 3 vetten, die mooi egaal verspreid zijn door het vlees. Niet alleen geeft dit super smakelijk vlees dat gemakkelijk bakt, ook is het een supergezonde keuze.

Vlees bestellen

Wij verkopen, zolang de voorraad strekt, diverse stukken los vlees. Van gehakt en hamburgers tot luxe stukken zoals biefstuk en ossenstaart. De stukken vlees zijn klaargemaakt door een ambachtelijke slager, apart voorverpakt en diepgevroren. U kunt een pakket samenstellen naar uw eigen wensen.

De Blije Beltie Boxen zijn te bestellen via het formulier of via een persoonlijk bericht via de mail of whatsapp.

Ophaallocaties
– Dronten, Boerderij Vidalls, Roggebotweg 4 (Alleen op afspraak)
– Heerde, Landgoed Vosbergen (Alleen op afspraak)

De Boerderij

Boerderij Vidalls is gelegen aan de oostrand van de gemeente Dronten tegen de natuurgebieden Roggebotzand en Roggebotveld. In het najaar van 2020 hebben we als familie besloten de boerderij voort te willen zetten op een andere manier. Van een klein Flevolands akkerbouwbedrijf met traditionele gewassen, naar een gemengd bedrijf met producten die lokaal afgezet worden. Met de streekproducten vertellen wij ons verhaal over hoe we al jaren bezig zijn om de combinatie natuur en landbouw beter te maken. Zo zaaien we bloemen, planten we bomen en plaatsen we vogelnesten om de biodiversiteit te stimuleren. In deze veranderingen zijn we niet alleen. Zo werken we samen met landgoed Vosbergen en het Flevolands Agrarisch collectief, samen sta je immers sterker.  Help jij ons ook mee? Door onze verhalen te delen op social media of het kopen van onze (h)eerlijke streekproducten kunnen wij onze visie delen met nog meer mensen.  

Over mij

Voor mij, Roel, was het vanaf jongs af aan al duidelijk dat ik boer wilde worden. Veel buiten bezig zijn met dieren, planten en machines was altijd al mijn ding. Mijn fascinatie voor koeien is ontstaan tijdens mijn bijbaantje op de boerderij van de buren waar ik geregeld hielp tussen de melkkoeien. Van huis uit kreeg ik de paardenfokkerij mee. Met deze opgedane kennis maakt dit een mooie basis om zelf iets in de koeien fokkerij te starten. Niets is zo mooi om een kalfje op de wereld te zetten, zeker wanneer dit betekent dat een oud ras als de Belted Galloway behouden kan blijven. En vooral op een manier zoals het ras bedoeld is:  dicht bij de natuur om ze te laten doen waar ze goed in zijn, grazen! Als perfectionist streef ik altijd naar het beste resultaat, niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn dieren, de boerderij en de omgeving. Mijn passie voor het buitenleven deel ik graag met anderen. Mocht je meer willen weten neem gerust contact op!

Telefoon: 0634433603

Email: info@vidalls.com

Adres: Roggebotweg 4, 8251PS Dronten

In samenwerking met