Deze merrie staat aan de basis van onze stoeterij Vidalls. In de tijd die ik doorbracht op stoeterij Rondeel te Hoenderloo is deze merrie mij altijd opgevallen als een pony met een welwillend karakter.

Maxima is een alerte pony met het juiste temperament voor een Arabier-Welsh. Hiermee bedoelen we dat ze niet snel in paniek is zodat de kinderen er goed mee overweg kunnen.

Uiteindelijk is het doel toch om een mooie pony met goede gangen te fokken waarmee de kinderen in alle vertrouwen mee om kunnen gaan. Als ik de dochter in de bak met Maxima tikkertje zie doen of voetballen dan denk ik, tja ook dat moet kunnen met je pony.

Geboortedatum:
Geslacht:
Kleur:
Stokmaat:
Stamboek:


Nakomelingen:

mei 2001
vrouwelijk
koffie vos
1,42
NRPS

2008- Vidalls Mistique

Vita Nova’s Golden Boris heeft als vader de beroemde Downland Folklore elite prestatie (1977 v. Downland Mohawk x Downland Starletta). Downland Mohawk is een nakomeling van Downland Romance x Downland Water Gypsy die beide als moeder Downland Love in The Mist hebben. Deze bekende merrie Downland Love in The Mist was kampioen in diverse wedstrijden, o.a. 3x de eerste prijs in de drielanden show, en daarnaast heeft ze goede keuringsresultaten geboekt alsook diverse bekende nakomelingen nagelaten o.a. ook de invloedrijke Downland Chevalier. De naam Downland uit de Engelse Welsh fokkerij kom je veel tegen in de pedigrees van de moderne fokkerij voor sportpony’s in west Europa. Vita Nova’s Golden Boris is gefokt uit de keur preferente merrie Vita Nova’s Sopraan v. Conquistador x Clarach Wild Rose ster-preferent. De hengst Conquistador is een 75% Arabier met v. Hamad ox en mv. Saoud ox die beide teruggaan op de Crabbet foklijnen. Beide Arabieren hebben meermalen de belangrijke hengst Mesaoud ox in hun pedigree. De Arabier Mesaoud ox is een van de belangrijkste grondleggers geweest voor het succes van de Crabbet stoeterij.

Vita Nova Golden Boris elite
Downland folklore
Conquistador
Downland Mohawk
Rondeels Pengwyn
Downland Love in The Mist
Coed Coch Madog