Naast de Welsh Partbred pony’s wordt er gefokt met een rijpaard. De voorliefde voor een aandeel Arabisch bloed komt ook hier in terug.Fidoralih (roepnaam Doortje) is ons eigen gefokte merrie van de hengst Calido I uit de merrie Adoralih PROK.
Fidoralih komt uit de bekende Ritta-stam, fokfamilie 98, waaruit onder andere zijn voortgekomen de goedgekeurde hengsten Akteur, Sportman, Senner, Triton, Zadok en vele andere goede sportpaarden. In de afstamming van Fidoralih komen we ook de Arabische hengst Asad ox tegen die is gefokt op de beroemde Crabbet stoeterij. Op deze wijze toch weer een verwantschap met onze andere paarden.

Fidoralih v. Calido I
Adoralih v. Kasparow
Trisidora v. Furore
Isidora v. Purioso
Urania v. Nimmerdor
Orfa v. Marco Polo
Sandria v. Amor
Sheila v. Asad ox
Ritta v. Tello
Erfdame v. KwaliteitCalido I

Beeldschone Holsteiner met een prachtig hoofd en modern van type met correct fundament en excellente gangen. Naast het feit dat hij zelf een uitstekende verrichting heeft afgelegd met een 10 voor springen is Calido I nu een hoog gewaardeerde vererver bij de springpaarden maar geeft ook zijn beweging mee aan zijn nakomelingen. In zijn afstamming komen we 3x de bekende Cor de la Bryere, Ramzes en Cottage Son xx tegen. Tevens komt 3x de legendarische merrie Dorette (moeder van o.a. onze hengst Farn) voor in zijn pedigree. In de moederlijn van Fidoralih komen we twee keer de hengst Nimmerdor tegen (grootvader van Furore via Ahorn en vader van Urania) met als vader Farn en dus nogmaals 2x Dorette.website Calido I

Kasparow


Kasparow vader van moeder Adoralih, een Trakehner hengst uit de oude en bewezen K lijn die zelf ook zeer veelzijdig in de sport is ingezet (dressuur, springen en eventing). Hij is enkele jaren geleden elite verklaart bij het Trakehner stamboek vanwege het feit dat hij de beste dubbel vererver (zowel springen als dressuur) is bij dit stamboek.Voor meer informatie verwijs ik naar zijn prachtige site.

website Kasparow
Index Kasparow (pdf)